Det tyrkiske køkken regnes for en af verdens bedste, og er en spændende blanding af arabisk, græsk, øst og vest europæisk køkken.

Husmandskosten består af grøntsager, supper, lam og kylling.         

Fisk og skaldyr serveres på de fleste restaurationer, og ligeledes serveres de gode tyrkiske kebaber og kød på mange forskellige og spændende måder. 

 


Foretten Meze

Meze er betegnelsen for tyrkiske forretter, der kan bestå af mange små kolde og lunkne retter, der bliver serveret i mindre skåle eller på små tallerkner. Småretterne bliver stillet midt på bordet, og så er det meningen, at man rækker ind og tager det, man har lyst til.


Den tyrkiske nationaldrik raki

Nationaldrikken raki drikkes ren eller fortyndet med vand og får derved en mælkeagtig farve. Den kaldes også for løvedrik – man bliver vild og stærk som en løve, når man drikker den.


Øl i tyrkiet

Ølmærkerne Efes og Troy er de lokale og mest populære ølmærker. De smager ganske fortrinlige, men Tuborg, Carlsberg og Miller produceres også på licens.


Vin i tyrkiet

Der findes også mange gode tyrkiske vine. Hvidvinen Cankaya og rødvinen Ankara er ganske udmærkede vine. En nogenlunde god vin koster i forretningerne ca. 40 kr. og på restaurant ca. 80 – 90 kr.


Tyrkisk kaffe

Tyrkisk kaffe drikkes i små kopper og har en ret tyk  konsistens og kaffegrums i bunden. Tyrkisk kaffe findes i forskellige sødhedsgrader: Az sekerli er med lidt sukker, Orta er en mellemvarer, mens Sekerli er med mest mulig sukker. Det er meget almindeligt, at   man får et glas vand til tyrkisk kaffe.

 

Te drikkes i små tulipanformede glas. Der findes mange slags spændende te, men både den almindelig tyrkiske te og æblete falder som regel i skandinavernes smag og kan drikkes både varm og kold.








Tyrkiet Agenten -Nygade 1 C - 7900 Nykøbing Mors - Telf. 60691250 - info(at)tyrkietagenten.dk